Az első hét

Na. Lett blog. De csak azért, mert többen (2) kérték, és mert hátha segít másnak (eddig 1 akiről tudok). :) Némi plusz infó annak aki NEM ismerősöm a facebook-on. Ez az egész egy facebook bejegyzéssel indult, ami megegyezik az itteni első bejegyzéssel. Gondoltam így az sem marad le semmiről, akivel nem vagyunk komák Cukkerbergnél. Most, hogy mind megokosodtatok, lássuk, hogyan is telt az első hét bagó nélkül.

Katt a nyílra a folytatásért...

calendar.jpg

Az első napokban azt hiszem sokat lendített rajtam, hogy újra és újra elolvastam a kommenteket meg magát az eredeti bejegyzést. Így meg tudtam tartani a fókuszt. Igyekeztem nagyon utálni a cigit és úgy elképzelni magam, mint aki soha nem is dohányzott. Nem annyira sikerült... Naponta többször és erőteljesen RÁ AKARTAM GYÚJTANI! Természetesen bevetettem a csodafegyvereket, amelyek segítettek enyhíteni az orális kényszereimet. Ezek voltak többek között: ropi, csokigolyó, gumicukor, csokis pálcika, keménycukor ... stb. Ezek mentek egész nap felváltva, édesre sós, sósra édes vetésforgó alapján. Minderre egy csomó vizet ittam, mert tudjuk, ugye, hogy a hidratáció nagyon fontos. Délután kettőre így sikerült elérnem a megvilágosodás az állandó hányinger állapotát ami segített enyhíteni a cigaretta utáni vágyamat. Eközben Pipi (mivel 3 szabadnapja volt) otthon az "aludjunk minél többet, addig sem gondolunk a cigire amíg alszunk" módszert próbálta alkalmazni, több kevesebb sikerrel...

ropi.jpg

Pár nap kényszerzabálás és kényszeralvás után történt valami, amivel elértük az áttörést az első héten! Influenzának hívják... Mikor 38-39 fokos lázad van, konkrétan a BŐRÖD IS FÁJ és úgy köhögsz mint egy IFA önindítója  -40 fokban, na olyankor sokmindent akarsz, de rágyújtani biztosan nem. Ezzel aztán el is voltunk a maradék pár napban ami még az első füstmentes hetünkből hátra volt így mára büszkén elmondhatjuk, hogy túl vagyunk az első héten! HURRÁ! Ha te nem vagy ilyen "szerencsés" mint mi, akkor javaslom a rágcsát az ivást és az alvást, előtte nekünk azok jöttek be. Legyél tisztában vele, hogy csodálatos teljesítmény minden egyes perc amikor nem dohányzol. Büszke lehetsz magadra! Szuperül csinálod! NE ADD FEL CSINÁLD TOVÁBB!!! Nemsokára jövök egy poszttal, hogy mennyi minden jó történik a szervezeteddel attól a perctől, hogy letetted a cigit. Addig se gyújts rá! Szép estét!

Gyors update:

Eszembe jutott még néhány dolog amit alkalmazhattok a kényszer enyhítésére.

  • szívószál - igyatok mindent ezzel, segíthet átlendülni az első pár napban
  • kerüld az alkoholt - mivel a bagó meg a pia két jó cimbora, ezért az első héten szerintem ne nagyon menjél kocsmázni a haverokkal, akkor sem, ha az elhatározásod sziklaszilárd
  • új szokások - a cigihez szorosan kapcsolódó szokásaid helyett találj ki újakat
  • fogpiszkáló (csak KEMÉNYEKNEK :D) hatásmechanizmusa megegyezik a ropiéval és a szívószáléval. Páran majd tahónak néznek, de inkább legyél tahó mint dohányos nem...? Azért csak óvatosan, nyilván nem akarsz a torkodon akadt fogpiszkálóval ücsörögni pár órát a sürgősségin.